Bangladesh, een Zuid-Aziatisch land dat wordt omvat door India, Mayanmer en de Golf van Bengalen, heeft ‘s werelds grootste mangrovebossen, Sundarban en veel koninklijke Bengaalse tijgers. Het is in Khulna, de op een na grootste oceaanhaven van het land. Omdat het dicht bij India ligt en er in dat district van Bangladesh geen Engels wordt gerepeteerd, denken mensen dat de meeste Koninklijke Bengaalse tijgers uit India komen en blijft de naam Sundarban in Bangladesh onduidelijk. Naast gevlekte herten is de Koninklijke Bengaalse tijger daar te zien in Sundarban, Khulna. De indruk van tijgers is aanzienlijk meer te zien op de modder. Er zijn talloze gevallen dat tijgers de lokale bevolking rond de avondtijd of tijdens het verzamelen van nectar aanvallen. Nectarverzamelaars zijn op verschillende manieren betrokken bij de ongelooflijke tijgers.

Een paar van hun familieleden of buren worden aangevallen door de scherpe poten of tanden van tijgers. Als waarschuwing dragen ze een sluier aan de achterkant van hun hoofd, dus Bengaalse tijgers stellen zich voor dat ze hen vanuit hun ogen aan de achterkant bekijken of mannen hebben twee gezichten die hen kunnen schrikken. Het dragen van een hoes aan de achterkant van hun hoofd is een typische praktijk voor de nectarautoriteit in Sundarban, Bangladesh. Nectar in Sundarban is van topklasse en van buitengewoon belang en dat stimuleert deze hulpeloze nectarverzamelaars om hun leven te overwinnen met deze Bengaalse tijgers. Regelmatig komt het voorkomen van tijgeraanvallen in de krant naar voren. Er zijn verschillende verhalen over de intrigerende realiteit van Sundarban.

De manier waarop de lokale bevolking vis krijgt, is een ander verbluffend verhaal. In plaats van net of strik, krijgen sommigen van hen vis met otters. Die stadsmensen temmen de otters en dwingen ze de waterlichamen in te gaan. Ze halen vis en dragen die naar de eigenaar en tonen hun toewijding door de vis niet te eten. Als prijs voor het einde van de vangst geven de vissers ze een paar vissen te eten. Dat is de manier waarop hun inzet wordt uitgewisseld. De fascinerende en zenuwslopende manier van leven van de mensen die daar wonen, maakt Sundarban tot een geweldige bezienswaardigheid in Bangladesh, die elk jaar door een groot aantal mensen wordt bezocht.