Veel mensen doen middelmatig werk door glazenwassers in te schakelen om hun ramen schoon te maken en krijgen de klus soms maar half geklaard. Ze verwachten dat de schoonmaker al het werk doet.

De klus kan vervelend lijken, maar er zijn een paar snelle en eenvoudige tips en trucs voor het schoonmaken van ramen die u in een expert kunnen veranderen, en met oefening wordt de klus al snel een fluitje van een cent.

De juiste techniek is het halve werk

Om uw ramen te laten schitteren is enige oefening nodig, en met de juiste techniek kunt u ze in een paar minuten schoonmaken. Het gebruik van de juiste apparatuur is erg belangrijk, en er zijn veel verschillende hulpmiddelen om de klus gemakkelijker te klaren zoals bijvoorbeeld de magnetische raamwisser.

Begin aan de randen van het raam, van boven naar beneden, en verspreid de oplossing in kleine cirkelvormige bewegingen. Wees voorzichtig bij het schrobben en zorg ervoor dat u niet te hard op het glas drukt of er tegenaan leunt. Gebruik een schrobber of spons om het sop van de reiniger over de hele ruit te verspreiden.

Gebruik de juiste reinigingsmiddelen

Als er na het schrobben nog wat vuil aan de ruit vast zit, zijn er sommige ruitenreinigers met een sterk oplosmiddel om taaie plekken op te lossen. Doe de oplossing over de vlek en het zou moeten helpen de vlek af te breken, en schrob het dan lichtjes weg, bij de webshop www.jdbrand.eu/ kun je dergelijke producten kopen.

Als het vuil er nog steeds niet afkomt, gebruik dan een raamschraper om de vastzittende rommel weg te schrapen, maar pas op dat u het glas niet bekrast, en zorg ervoor dat het glas niet gehard is. Hoe sneller u hard water vlekken of hardnekkige vlekken op uw ramen aanpakt, hoe gemakkelijker de vlekken eruit komen.

Start met de buitenkant

Er zijn veel ruitenreinigers die u kunt gebruiken voor elk formaat of type raam, en zodra u het reinigingsmiddel hebt gekozen dat u wilt gebruiken, mengt u de oplossing in een emmer, en gaat u naar buiten met al uw gereedschap. Meestal is het makkelijker als je begint met het schoonmaken van de viezere kant van een raam (de buitenkant).

Er zijn veel ruitenreinigers die je speciaal kunt kopen om hard water vlekken weg te krijgen, of veel doe het zelf recepten met azijn. Als u deze vlekken eruit krijgt, smeer uw ramen dan in met een glaswas om ervoor te zorgen dat het niet meer gebeurt. Ten slotte gebruikt u een trekker en een droge, pluisvrije handdoek om alle nattigheid te verwijderen, zodat het schone, doorzichtige glas zichtbaar wordt.

Goed gereedschap en techniek zijn de sleutel

Uw ramen schoonmaken kan een uitdaging zijn, maar als u het regelmatig doet, zullen er niet zoveel moeilijk te verwijderen vlekken zijn, en zult u ervaren en klaar zijn om de klus te klaren.

Gebruik goed gereedschap en wees voorbereid om effectief en gemakkelijk alle vuil en viezigheid van de ramen in uw huis te verwijderen. Het schoonmaken van uw ramen is zeker een grote uitdaging en als deze ramen schoonmaken tips zijn te moeilijk dan moet je beroep doen op de gespecialiseerde glazenwassers.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published.