De Royal Bengal Tiger is een van ‘s werelds meest grote katachtigen, dus bekijk ze in het wild en waardeer tegelijkertijd een werkelijk geweldige gelegenheid!

‘Tijger die briljant verteert in de bossen van de nacht, welke onsterfelijke hand of oog zou je ongelukkige evenwicht kunnen schetsen?’

Deze grote dieren werden vergoddelijkt in het sonnet van William Blake, dat teruggaat tot de negentiende eeuw. Tegenwoordig blijft de Bengaalse tijger eigenlijk een dier van verbluffendheid en verwondering.

Bengaalse tijgers – The Pride Of India

De Koninklijke Bengaalse tijger is het openbare wezen van India; het is de grootste levende persoon uit de kattenfamilie en mogelijk de mooiste van de relatieve veelheid aan enorme katachtigen.

Het heeft een elegante maar solide vorm en is een woest, blij wezen met een mix van kracht en uitmuntendheid, dat ongeëvenaard is door andere wilde katachtigen.

Een wonderbaarlijk dier

De roodgele vacht met donkere strepen geeft het een vorstelijke uitstraling, vandaar de naam de Koninklijke Bengaalse tijger. Ventraal is het wit. Zijn oren zijn aan de buitenkant donker en elk van hen heeft een opvallende witte vlek.

Mannelijke tijgers kunnen wel 600 pond wegen en tot 3,5 meter lang worden, terwijl vrouwelijke tijgers wat bescheidener zijn en India een van de weinige plekken is waar Bengaalse tijgers in het wild te zien zijn.

Er zijn ongeveer 5000 tijgers in India, wat meer is dan het brede scala aan verschillende soorten tijgers die op de planeet (in slavernij of wild) zijn opgezet.

Bengaalse tijgers – Behoud

Bengaalse tijgers zijn lokaal in delen van Azië en India. Hoewel het een bedreigde soort is, zijn er nog steeds meer Bengaalse tijgers dan een andere soort.

De Siberische tijger is bijna uitgeroeid en de laatste spot van een witte tijger was in 1951.
In India waren er tegen het begin van de twintigste eeuw meer dan honderdduizend tijgers. Tegenwoordig zijn deze cijfers veel lager, maar ze worden opnieuw gefabriceerd vanwege de voorzichtige bescherming die de cijfers consequent heeft zien toenemen.

Het gevaar van beëindiging dwong de Indiase overheid om de ‘Task Tiger’ in 1973 te starten. De taak begon met 9 gestichtingen in India, die vandaag zijn uitgebreid tot 23 ondernemingen.

Zie Bengaalse tijgers en wees gemotiveerd zoals Rudyard Kipling!

Hier zijn gewoon voor gestichten waar je Bengaalse tijgers kunt zien en een brede maat van ander natuurlijk leven.

De twee openbare parken van Kanha en Bandhavgarh die zijn vergoddelijkt door Rudyard Kipling’s voorbeeldige “The Jungle Book” zijn een goede plek om te beginnen

Kanha National Park ligt in het oostelijke deel van de centrale Indiase hoge landen.

De wildernis omvat droog bos op hellingen die zijn besprenkeld met dichte bossen en groene gebieden bij lagere hoogten. Het recreatiecentrum is monsterlijk rijk aan wild; en het huis voor jagers als tijger, panter en wolf.

Een van India’s meest populaire ongetemde levensreservaten

Corbett is populair bij Aziatische olifanten en hun tijgers, net als een grote groep verschillende soorten ongetemd leven en is een van de bekendste toevluchtsoorden voor schepsels in India.

Verschillende herbivoren die hier worden gevonden, zijn de schatherten, muntjak, gevlekte herten, sambar, goral en de aftredende Serow (beide geitenimpala’s).

Het ruim heeft eveneens een hoge dikte van tijgerpanters. Verschillende warmbloedige dieren zijn onder meer de Indiase schubdier, luipaardkat, luiaardbeer en de wilde beer uit de Himalaya. De Ramganga-rivier in het ruim heeft ook gaviaal (visetende krokodil), moeraskrokodil en verschillende soorten schildpadden.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published.